Άρθρα σχετικά με: Ακίνητα

Καταχώρηση ακινήτου

Η καταχώρηση ενός ακινήτου είναι μία από τις πιο βασικές λειτουργίες για τη σωστή λειτουργία του επαγγελματία μεσίτη και γενικότερα για ένα γραφείο Real Estate.

Το Estate+ έχει δημιουργήσει αναλυτικές καρτέλες για την εισαγωγή των ακινήτων, προσφέροντας επιλογές στην πλειοψηφία χαρακτηριστικών, επιτυγχάνοντας έτσι την ολοκληρωμένη καταχώρηση ενός ακινήτου.

Αν και η διαδικασία καταχώρησης είναι απλή και φιλική στο χρήστη, θα ήταν καλό να τονίσουμε μερικά σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε όταν καταχωρούμε ένα κινητό.

Ξεκινώντας την καταχώρηση του ακινήτου έχουμε το διαχειριστή, ο οποίος είναι by default ο χρήστης του λογαριασμού.

Αμέσως μετά ζητείται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι το σύστημα, μας δίνει την επιλογή να επιλέξουμε τον ιδιοκτήτη από το υφιστάμενο πελατολόγιο, ή να δημιουργήσουμε απευθείας μια νέα επαφή.



Ένα σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε, είναι η ημερομηνία "επόμενης επικαιροποίησης". Εδώ συμπληρώνουμε την ημερομηνία στην οποία θεωρούμε ότι πρέπει το σύστημα να μας υπενθυμίσει την επικοινωνία μας με τον πελάτη-ιδιοκτήτη. Η ημερομηνία αυτή είναι εξ ορισμού τρεις μήνες μετά την ημερομηνία εισαγωγής του ακινήτου, υπάρχει βέβαια η δυνατότητα να την αλλάξουμε αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο μηχανισμός της επικαιροποίησης διατίθεται μόνο στο πακέτα Pro και Enterprise. Στα πακέτα Free και Value δεν υπάρχει το συγκεκριμένο πεδίο κατά την καταχώρηση.

Από τη στιγμή που συμπληρώσουμε τα επόμενα παιδιά σε σχέση με την κατηγορία και την υποκατηγορία του ακινήτου και ανάλογα με το αν πρόκειται για πώληση ή ενοικίαση, φανερώνονται τα συμπληρωματικά χαρακτηριστικά. Παρακάτω θα αναλύσουμε την εισαγωγή μιας κατοικίας.


Αναλυτικά στοιχεία ακινήτου



Καρτέλα "Βασικά"



Το 1ο σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι στην επιλογή του ορόφου, όπου το σύστημά μας ζητάει εκτός από την πληροφορία του ορόφου, να καταγράψουμε αν το ακίνητο έχει ασανσέρ αν είναι ρετιρέ ή αν πρόκειται για τελευταίο όροφο. Οι πληροφορίες αυτές λειτουργούν προσθετικά και η μία δεν αναιρεί την άλλη, δηλαδή μπορούμε να επιλέξουμε για το συγκεκριμένο ακίνητο και το ασανσέρ και τον τελευταίο όροφο.

Το 2ο σημείο είναι στην επιλογή του επενδυτικού. Αν επιλέξουμε "ναι", τότε το σύστημα αυτόματα μας ζητάει την τιμή ενοικίασης για να μπορέσει στη συνέχεια να υπολογίσει την απόδοση του ακινήτου.

Αφού λοιπόν τελειώσουμε με τα βασικά χαρακτηριστικά πατάμε στο κουμπί "επόμενο βήμα".

Καρτέλα "Επιπλέον"



Η συγκεκριμένη καρτέλα περιέχει όλα τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά στην αριστερή στήλη, από την οποία κάνοντας ένα διπλό κλικ μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε στο ακίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε μια καθαρή εικόνα των χαρακτηριστικών που συμπεριλάβατε στη δεξιά στήλη.

Καρτέλα "Λεπτομέρειες"



Σε αυτη την καρτέλα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι επιλέγοντας τον αριθμό των επιπέδων που έχει το ακίνητο μας, το σύστημά μας προσφέρει την επιλογή να αναλύσουμε το κάθε επίπεδο ξεχωριστά με ελεύθερο κείμενο λειτουργία η οποία είναι πολύ βασική στα πολύεπίπεδα ακινητά όπως π.χ μεζονέτες. Ανάλογα με την υποκατηγορία του ακινήτου, το πεδίο "Επίπεδα" ενδέχεται να μεταφερθεί στην καρτέλα "Βασικά".

Επίσης, επιλέγοντας επιπλωμένο, το σύστημα μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε συγκεκριμένα έπιπλα και συγκεκριμένες ηλεκτρικές συσκευές για την καλύτερη πληροφόρηση του πελάτη. Στο πεδίο των επίπλων, μπορούμε πέραν από τις προτάσεις των επίπλων που μας δίνονται, να πληκτρολογήσουμε ό,τι θέλουμε.


Τα πεδία προσαρμόζονται ανάλογα με την κατηγορία, την υποκατηγορία και τον τύπο της αγγελίας. Για παράδειγμα, σε μια πώληση το χαρακτηριστικό "Επιπλωμένο" βρίσκεται στην καρτέλα "Λεπτομέριες", ενώ σε μια ενοικίαση βρίσκεται στην καρτέλα "Βασικά".

Αφού λοιπόν συμπληρώσουμε όλα τα δεδομένα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα. Σε περίπτωση που έχουμε ξεχάσει κάτι, το σύστημα δεν θα μας αφήσει να προχωρήσουμε, αλλά θα μας ειδοποιήσει.

Τοποθεσία Ακινήτου






Στο Πεδίο πραγματική διεύθυνση ακινήτου καταχωρούμε την ακριβής- πραγματική διεύθυνση του ακινήτου, για την δική μας σωστή πληροφόρηση. Θα παρατηρήσετε ότι πληκτρολογώντας τη διεύθυνση, το Estate+ μας προτείνει, με την βοήθεια της Google, την ολοκληρωμένη διεύθυνση του ακινήτου. Αφού την επιλέξουμε, η κόκκινη ένδειξη τοποθετείται αυτόματα στο σωστό σημείο στο χάρτη και συμπληρώνεται αυτόματα ο ταχυδρομικός κώδικας.

Αφού ολοκληρώσουμε την επιλογή της πραγματικής διεύθυνσης, το Estate+ μας δίνει τη δυνατότητα, μεταφέροντας την κόκκινη ένδειξη σε κοντινό σημείο, να καταχωρούμε την εμφανιζόμενη διεύθυνση. Αυτό μας βοηθάει να έχουμε ακρίβεια θέσης στο χάρτη για το σύστημα του σπιτόγατου, αλλά ταυτόχρονα και για ευνόητους λόγους να μην υποδεικνύουμε την ακριβής και πραγματική διεύθυνση του ακινήτου.

Η διαδικασία της εμφανιζόμενης διευθύνσης είναι προαιρετική.


Οι πληροφορίες στο πεδίο "Πραγματική Διεύθυνση Ακινήτου" είναι κρυφές και σε καμία περίπτωση δε θα εμφανιστούν. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να εμφανίσετε τη διεύθυνση σε κάποιο ακίνητο, θα πρέπει να εισάγετε την ίδια διεύθυνση στο πεδίο "Εμφανιζόμενη Διεύθυνση" και να επιλέξετε το "Ναι" στο πεδίο "Εμφάνιση Διεύθυνσης".

Φωτογραφίες Ακινήτου & Κείμενο Αγγελίας






Φωτογραφίες Ακινήτου


Σε αυτό το βήμα μπορούμε να προσθέσουμε τις φωτογραφίες του ακινήτου. Πατώντας στο "Προσθήκη φωτογραφιών", επιλέγουμε τις φωτογραφίες και ξεκινάμε τη μεταφόρτωση.

Μετά την ολοκλήρωση του upload βλέπουμε τις φωτογραφίες του ακινήτου και το πρόγραμμά μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη σειρά εμφάνισης ή να γράψουμε ένα τίτλο για κάθε φωτογραφία. Επίσης, μπορούμε με mouseover να κλειδώσουμε μια φωτογραφία ή να τη διαγράψουμε.


Επιλέγοντας την κλειδαριά σε μια φωτογραφία, η φωτογραφία μετατρέπεται σε "εσωτερικής χρήσης" και εμφανίζεται μόνο στο διαχειριστικό, χωρίς να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα σας ή σε κάποιο portal.


Κείμενο Αγγελίας


Στο συγκεκριμένο βήμα, διαχειριζόμαστε και την αγγελία δημοσίευσης, η οποία προκύπτει αυτόματα συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που πριν από λίγο καταχωρίσαμε.

Φυσικά, έχουμε τη δυνατότητα επεξεργασίας της αυτόματης αγγελίες που μας προτείνει το πρόγραμμα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας στοιχεία στον κειμενογράφο.

Μπορούμε επίσης, πατώντας στο κουμπί με το μικρόφωνο, να μιλήσουμε στο μικρόφωνο και οι λέξεις μας αυτόματα να μετατραπούν σε κείμενο για την αγγελία.

Επιλέγοντας το αντίστοιχο +, μπορούμε να προσθέσουμε βίντεο ή περιγραφή αγγελίας σε διαφορετικές γλώσσες.



Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και το ακίνητο εμφανίζεται στο πρόγραμμά μας σε απενεργοποιημένη κατάσταση, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να κάνουμε τον τελευταίο έλεγχο πριν το ενεργοποιήσουμε.

Ενημερώθηκε στις: 16/05/2018

Σας βοήθησε το συγκεκριμένο άρθρο;

Μοιραστείτε τα σχόλιά σας

Ματαίωση

Σας ευχαριστούμε!